Arlanda utrikes

Arlanda utrikes

Kanske har du parkerat bilen i det cirkelformade parkeringshuset nära Arlandas utrikesterminal 5 där vår vitpigmenterade gjutasfalt lyser upp miljön. Under själva slitytan döljer sig ett gediget utfört tätskikt som kommer att hålla i många år framöver.

Projektet, som är unikt i sitt slag, utfördes på uppdrag av Luftfartsverket år 2005 och omfattar en yta om sammanlagt 12 000 kvadratmeter uppdelat på två plan. Binab utförde också beläggningen av ramperna mellan planen.

Valet av beläggning innebär att beställaren inte behöver göra om arbetet på mycket länge. Gjutasfalten som vi använde lämpar sig nämligen särskilt bra för parkeringshus eftersom det är ett väldigt slitstarkt material som tål dubbdäck och har god friktion även vid vinterväglag. Ytterligare en fördel med materialet är att det är spricköverbryggande.

Metod

För att kunna garantera gedigen kvalitet kontrollerade vi hela kedjan från ax till limpa. Som tätskiktsystem användes en fyra millimeter tjock tätskiktsmatta tillsammans med ett lager gjutasfalt om 30 millimeter. Vi tog fram receptet på asfaltmassan som tillverkades i vår egen anläggning. Hemligheten bakom den vita gjutasfalten är ett transparent bitumen som vitpigmenterats. Vår entreprenadavdelning ansvarade för utläggningen av massan och trafiklinjemålningen av parkeringsrutorna. Binab utförde även plåtarbeten i anslutning till projektet.

Utförandeperiod

2005

Kontaktperson

Niklas Andersson

Sales/Calculation

0708-32 16 04 niklas.andersson@binabnordic.se

Arbetsområden

P-däckTjänst

Karta