Sheraton Hotel i Addis Abeba

Sheraton Hotel i Addis Abeba

Binab har glädjen att bistå kunder inom en rad olika branscher. Ett spännande projekt som är roligt att se tillbaka på är Sheraton Hotel i Etiopiens huvudstad Addis Abeba där vi ansvarade för tätskikten på hotellets terrassytor.

Sheraton Hotel tornar upp sig som en gnistrande juvel i Etiopiens huvudstad. Här kopplar gäster från världens alla hörn av. Många uppskattar lyxhotellets fina samlingsplatser med sand, plattor och gröna ytor på cirka 10 000 kvadratmeter som Binab var med och förädlade och rustade upp. I uppdraget ingick även att förse samtliga plana tak med hållbara tätskikt. Beställare var Midroc Africa.

I ett internationellt projekt i en annan världsdel var logistiken en utmaning. Binab löste det hela genom noggrann planering där vissa moment gjordes i Sverige och andra i Addis Abeba. Att bidra lokalt var en viktig parameter i projektet. Våra arbetsledare och montörer utbildade medarbetare från lokalbefolkningen som anlitades i projektet.

Metod

Tätskiktssystemet bestod av två lager asfaltmastix på löslagd underlagspapp. Mot vertikaler drogs PIB-folie och skyddspapp upp. Tätskikten utfördes med asfaltmastix som producerades i Sverige och skeppades i 25-kiloskartonger till Djibouti. För största möjliga effektivitet i projektet, valde vi att krossa mastixkakorna på plats och smälta dem i en smältkokare i anslutning till arbetsplatsen före utläggning. Slutligen funktionskontrollerades ytorna genom provtryckning.

Utförandeperiod

1994-1997